Zoek

Videogalerij

Krijg een betere indruk van FELIDA Big Cat Centre: onze reddingsacties, ons dagelijkse werk, onze verhalen en onze dieren

2020

Leeuw Lenci 1 jaar bij FELIDA

Leeuw Lenci werd door VIER VOETERS gered uit een privédierentuin Albanië, die bekend stond als "Europa's Slechtste Dierentuin'. Na de redding kwam Lenci naar FELIDA Big Cat Centre.

9.5.2020

Dehli geniet van de lente

Tijgerin Dehli is het oudste dier in ons FELIDA Big Cat Centre. Na het verlies van haar broer Rhadja is haar verblijf gerenoveerd zodat ze niet langer omringd werd door de leeuwen, die zonder Rhadja erg intimiderend waren voor haar. Ze geniet van al het groen en haar nieuwe platforms.
 

29.4.2020
2019

FELIDA Big Cat Centre 2019

Dit was FELIDA Big Cat Centre 2019! Het was een gedenkwaardig jaar met spannende gebeurtenissen zoals de verhuizing van tijger Caruso naar LIONSROCK Big Cat Sanctuary in Zuid-Afrika en de aankomst van leeuwen Lenci, Bobby en Zhaku vanuit Albanië. We rouwen om het verlies van sommige van onze geliefde dieren, maar ieder dier dat we konden redden geeft ons de kracht om door te gaan.
 

31.12.2019

Clicker training 

In de VIER VOETERS-opvangcentra doen we veel aan 'positive reinforcement trainings'. Deze trainingen hebben diverse doeleinden, zoals het opbouwen van vertrouwen, het voorbereiden van een transport of het ondersteunen van medische zorg. In deze video leggen Hoofd Dierverzorger Albana Hoti van ons BERENWOUD Prishtina in Kosovo en Dierverzorger Erin Liewes van FELIDA Big Cat Centre meer uit. 

28.11.2019

Transport van Lenci, Bobby & Zhaku

De leeuwen Lenci, Bobby en Zhaku werden door VIER VOETERS gered uit een Albanese privédierentuin. In mei 2019 maakten zij de lange reis naar huis. Een rit van ruim 3.000 kilometer van Albanië naar FELIDA Big Cat Centre in Nederland. 
 

9.5.2019

Voorbereidingen voor de aankomst van 3 leeuwen

Na een lange en spannende tijd kunnen we niet wachten om de leeuwen Lenci, Bobby en Zhaku eindelijk te verwelkomen in ons FELIDA Big Cat Centre. Ons team is druk bezig geweest om hun verblijven helemaal klaar te maken.
 

29.4.2019

Verrijking voor Rhadja & Dehli

Een mooie video: tijgers Rhadja en Dehli genieten van hun verrijking in FELIDA Big Cat Centre.

29.4.2019

#FightForFierLions

Help ons de Albanese autoriteiten aan te sporen de benodigde transportdocumenten uit te geven voor leeuwen Lenci, Bobby en Zhaku. We konden hen redden uit "Europa's Slechtste Dierentuin", en willen ze naar ons FELIDA Big Cat Centre brengen, maar Albanese bureaucratische willekeur staat ons in de weg.

18.4.2019

Caruso's reis

Oh, wat een reis! Caruso werd geboren in een Duits Safaripark, met de hand opgevoed in een circus en vervolgens in ongeschikte omstandigheden gedumpt in een klein opvangcentrum in Nederland. Toen we dit opvangcentrum in 2013 overnamen en het FELIDA Big Cat Centre werd, begon Caruso's leven eindelijk te veranderen. Maar hij had nog steeds een lange (medische) weg voor de boeg. De prachtige tijger gaf niet op, en wij ook niet. We zijn meer dan trots dat deze eens onzekere en gestreste tijger nu een prachtige, dappere en zelfverzekerde tijger is geworden. En toen hij klaar was voor de laatste grote stap - het transport naar ons LIONSROCK Big Cat Sanctuary in Zuid-Afrika - was dit de kers op de taart. 
 

5.4.2019

De reis van Masoud & Terez

Masoud en Terez werden in verschrikkelijke omstandigheden geboren in Razgrad Zoo, een dierentuin in Bulgarije die tevens diende als illegaal fokstation. Hun moeder verstootte de broertjes toen ze pas een paar uur oud waren. Dankzij lokale activisten hebben de welpjes overleefd. Afgelopen jaar konden we de speelse leeuwenwelpen een tweede kans geven in ons FELIDA Big Cat Centre.

22.3.2019

Een nieuw hoofdstuk voor Caruso

In de afgelopen jaren hebben we 14 dieren van FELIDA naar LIONSROCK gebracht. Nu is het tijd voor de 12-jaar oude Caruso om naar Zuid-Afrika te vliegen! Na een veelbewogen leven, krijgt Caruso eindelijk de kans om te leven in een natuurgetrouwe en soortgeschikte leefomgeving. In ons LIONSROCK Big Cat Sanctuary krijgt hij een verblijf van ongeveer één hectare, waar hij de kans krijgt om optimaal te rennen, klimmen, spelen, zwemmen in zijn grote zwemvijver of om zich lekker te verstoppen tussen de vele bomen en struiken. Breng Caruso thuis!

19.3.2019
2018

De reis van Ivan-Asen

Ivan-Asen werd geboren in verschrikkelijke omstandigheden in Razgrad Zoo, een dierentuin in Bulgarije die tevens diende als illegaal fokstation. Afgelopen jaar hadden we de kans om deze speciale maar zeer getraumatiseerde leeuw een tweede kans te geven in ons FELIDA Big Cat Centre. 
 

5.4.2018

Breng Ivan-Asen thuis

Ivan-Asen leefde in verschrikkelijke omstandigheden in Razgrad Zoo. VIER VOETERS kon hem redden en tijdelijk naar Sofia Zoo brengen, waar hij de medische behandelingen kreeg die hij dringend nodig had. Hij is nu sterk genoeg om te verhuizen naar FELIDA Big Cat Centre waar hij alle zorg zal krijgen die hij nodig heeft. 

21.3.2018

Masoud & Terez voor de eerste keer buiten

De twee 6-maanden oude leeuwenwelpjes Masoud en Terez mochten voor de allereerste keer hun buitenverblijf ontdekken in FELIDA Big Cat Centre. Zie hoe ze reageerden in deze ontzettend schattige video.

12.3.2018
2017

De reis van Sultan & Sayeeda

Eindelijk is de tijd aangebroken: tijgers Sultan en Sayeeda zijn na een lange reis aangekomen in hun nieuwe thuis. Een aantal maanden geleden kon VIER VOETERS deze dieren redden uit Syrië en werden ze tijdelijk ondergebracht op een veilige plek. In FELIDA Big Cat Centre zullen ze nu de intensieve en gespecialiseerde zorg krijgen die ze zo hard nodig hebben na hun moeilijke verleden. 

19.10.2017
Tijger Raspoetin

bekijk prachtige fotogalerijen

bekijk
Leeuw Ivan-Asen in FELIDA

alles over grote katachtigen

ontdek