Tijgerin Dehli in FELIDA

May. 2014

FELIDA

het verhaal van tijgerin dehli

9.4.2020

Een leven vol gebeurtenissen

Tijgerin Dehli is de enige tijger en de enige vrouwelijke grote katachtige in FELIDA Grote-katachtigen-opvang, maar ze staat haar mannetje wel. Daarnaast is ze nog de enige FELIDA-bewoner die al in het opvangcentrum woonde toen VIER VOETERS het overnam. 

Dehli is een prachtige Bengaalse tijgerin, die samen met haar broer Rhadja in 2001 geboren werd in een noodlijdende Duitse dierentuin. Helaas hadden ze hier geen goede start in het leven, en werden ze niet door hun moeder maar door een hond gezoogd! Toen de eigenaar van de dierentuin de dieren niet langer te eten kon geven, kwam een dierenwelzijnsorganisatie in actie en redde de destijds 9-jaar oude tijgers. Dehli en Rhadja kwamen naar een opvangcentrum in Nederland, maar hier werd hun leven in eerste instantie niet veel beter. Toen VIER VOETERS het opvangcentrum enkele jaren later overnam, en het FELIDA Grote-katachtigen-opvang werd, waren Dehli en Rhadja angstig, ongelukkig en gestrest. Ze zaten opgesloten in een kleine kooi zonder verrijking tussen vele andere ongelukkige grote katachtigen. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Opbloeiende tijgers

Nadat VIER VOETERS het opvangcentrum had overgenomen, kreeg het leven van Dehli en Rhadja eindelijk een positieve wending. Dankzij speciale zorg, toereikende voeding, medische behandelingen, verrijking, trainingen en meer ruimte dan ze ooit gekend hadden, bloeiden de twee tijgers helemaal op. De eens zo verlegen, schuwe tijgers werden plotseling speels, gelukkig en vriendelijk.

Ouderenzorg

Helaas overleed Rhadja in december 2019 door ernstig nierfalen. In eerste instantie was Dehli duidelijk onrustig en gestrest: ze miste haar grote broer en maatje. Inmiddels gaat het weer een stuk beter met de oude dame: dankzij aanpassingen in haar verblijf, speciale en intensieve zorg en een aangepast dieet voelt ze zich weer een stuk kalmer en zelfverzekerder. 
Een dier redden betekent niet altijd een dier uit een slechte situatie halen. De juiste zorg geven zodat een dier lekker in zijn of haar vel zit, is ook erg belangrijk! Alles met het oog op dierenwelzijn. 

Steun onze grote katachtigen

Steun de zorg voor onze grote katachtigen

in FELIDA Grote-katachtigen-opvang

doneer nu

Zoek