Uitgemergelde leeuwen in Soedan

VIER VOETERS zorgt voor uitgemergelde dieren in Soedan

Vier leeuwen hebben al twee derde van hun lichaamsgewicht verloren 

24.1.2020

24.1.2020 – Er komt eindelijk hulp voor de uitgehongerde dieren, waaronder vier leeuwen, in Soedan: een reddingsteam van de internationale dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS (FOUR PAWS) is onderweg naar de dierentuin Al Qurashi Family Park in de hoofdstad Khartoem, waar de grote katachtigen en andere dieren op het randje van de dood balanceren. De Soedanese autoriteiten hebben het VIER VOETERS-team, onder leiding van dierenarts Amir Khalil, toestemming gegeven om het land binnen te komen en de dieren van voedsel en medische zorg te voorzien. Het VIER VOETERS-team zal naar verwachting maandag 27 januari in de dierentuin aankomen. 

De afgelopen dagen circuleerden beelden van de uitgemergelde leeuwen over de hele wereld en veroorzaakten een internationaal protest. 

“We waren geschokt door de foto’s van de magere leeuwen en het was ons duidelijk dat we snel moesten handelen. Zodra we ter plaatse zijn, zullen we de ernstig ondervoede leeuwen voorzien van goed voedsel en medische zorg. De hoogste prioriteit op dit moment is het stabiliseren en verbeteren van de gezondheidstoestand van de dieren, en het bepalen van een lange termijn oplossing”, 

zegt VIER VOETERS-missieleider en dierenarts Amir Khalil. 

De noodmissie is een race tegen de klok: één van de oorspronkelijke vijf leeuwen is al dood.

Expertise in crisis- en conflictgebieden

Het redden van dieren in crisis- en conflictgebieden is niet nieuw voor VIER VOETERS. Amir Khalil en zijn team hebben in het verleden al in vele conflictgebieden gewerkt. Recente reddingsacties waren in de Gazastrook (2016 en 2019), in Irak (2017) en in Syrië (2017). De Nederlandse VIER VOETERS-medewerker Juno van Zon, normaliter werkzaam in FELIDA Big Cat Centre, heeft meegewerkt aan de meest recente reddingsacties en zal ook deel uitmaken van het reddingsteam in Soedan.

Martin Bauer

Martin Bauer

FOUR PAWS Head of Public Relations International

martin.bauer@four-paws.org

+43-1-545 50 20-63

+43-664 128 17 07

Linke Wienzeile 236
1150 Vienna
Austria

FOUR PAWS International

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en zijn vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, landbouwhuisdieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans, die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Frankrijk, Duitsland, Kosovo, Nederland, Zwitserland, Zuid-Afrika, Thailand, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Vietnam als opvangcentra en reservaten in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl

Deel hier

Zoek