Zoek

Tijgerin Dehli in FELIDA

Tijgerin DEHLI

9.4.2020

Een veelbewogen leven

Dehli is momenteel de enige tijger bij FELIDA Big Cat Centre en daarnaast ook de enige vrouwelijke grote katachtige. Maar ze staat haar mannetje wel! Daarbij is Dehli het enige dier bij FELIDA dat al in het opvangcentrum woonde, voordat VIER VOETERS de faciliteit eind 2013 overnam.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Van Duitsland naar Nederland

De Bengaalse tijgerin Dehli werd in 2001 geboren in een noodlijdende Duitse dierentuin, samen met haar broer Rhadja. Hier werden ze niet door hun moeder, maar door een hond gezoogd! Toen de eigenaar de dieren in 2010 geen eten meer gaf, kwam een Duitse organisatie in actie en zorgde ervoor dat Dehli en Rhadja in Nijeberkoop werden opgevangen. Maar hier werd hun leven in eerste instantie niet veel beter: de Bengaalse tijgers zaten samen in een veel te kleine ruimte zonder enige afleiding.

VIER VOETERS ontmoette de dieren voor het eerst eind 2013, vlak voor we het opvangcentrum overnamen en het FELIDA Big Cat Centre werd. De twee relatief kleine maar elegante tijgers vielen in eerste instantie nauwelijks op; weggestopt in een kleine, kale kooi tussen de dertien andere tijgers, acht leeuwen, een luipaard en een Bengaalse tijgerkat. Dehli en Rhadja waren schuw en gestrest en kregen geen enkele vorm van verrijking.

Positieve wending

Toen het opvangcentrum verder ging onder de naam FELIDA Big Cat Centre, kreeg hun leven eindelijk een positieve wending. Wat knapten de dieren op! Dehli en Rhadja kregen special care, toereikende voeding, medische behandelingen, verrijking, trainingen en meer ruimte dan ze ooit gekend hadden. Ze waren al op leeftijd, maar ze genoten meer dan ooit tevoren.

Vaarwel Rhadja

In december 2019 overleed Rhadja op 18-jarige leeftijd door nierfalen. De eerste week na het overlijden van Rhadja, merkten we dat Dehli erg onrustig was. Plotseling moest ze haar grote broer en maatje missen. Ze was op zoek naar hem en kon haar draai niet helemaal vinden. Ze had duidelijk tijd nodig. Maar dankzij maandenlange intensieve en gespecialiseerde zorg was Dehli in staat te herstellen. We hebben ook een aantal erg belangrijke aanpassingen in haar verblijf gemaakt, zodat ze niet langer omringd wordt door de leeuwen: gezien ze fysiek niet meer zo sterk is als vroeger, werd de aanwezigheid van de leeuwen dichtbij haar teveel zonder Rhadja als steun. Ook heeft ze een aantal nieuwe platforms en verstopplekjes gekregen waar ze enorm van geniet. Dankzij deze aanpassingen en de intensieve zorg, voelt Dehli zich weer een stuk kalmer en zelfverzekerder.

adopteer dehli

Helpt u mee om Dehli een onbezorgde oude dag te geven?

adopteer

Feiten over DEHLI

  • Geboren in Duitsland op 30 augustus 2001
  • Een Bengaalse tijger
  • De enige tijger bij FELIDA en de enige vrouwelijke grote katachtige
  • Kan herkend worden aan haar korte staart
  • Houdt van eten (vooral paard) en verrijking
  • Lief richting haar verzorgers, maar ook erg koppig
  • “Frut” naar mensen die ze leuk vindt